Ampumasuunnistuksen

LAPUA CUP

17.7.2018 Ylistarossa

 

Suomen Sotilasurheiluliitto ja Ylistaron Kilpa-Veljet järjestää kansallisen ampumasuunnistuksen LAPUA CUP:n neljännen osakilpailun Kärkimäen ampumahiihtostadionilla

 

Tiistaina 17.7.2018 sprinttimatkat, väliaikalähtö

Ohjelma

Klo 16.30–17.45 Kohdistus

Klo 17.50 Ohjeistus kilpailun kulusta

Klo 18.00 1. lähtö

 

Suorituspaikat

Mallikartta on nähtävissä ilmoitustaululla ja lähtöpaikalla. Mallikartasta on suurennettu versio johon on piirretty toiminta stadionalueella.

Kilpailumaasto alkaa välittömästi ampumahiihtostadionilta, joten verryttelyt ainoastaan kilpailukeskukseen johtavalla tiellä. Varo liikennettä!

 

Asetarkastus

Kilpailun jälkeen suoritetaan asetarkastus pistokokein.

Aseessa saa olla kantovaljaat.

 

Kohdistusammunta

Kohdistusammunta klo 16.30 – 17.45. Ammunnanjohtaja johtaa kohdistusammunnan. Ampumataulut on jaettu seuroittain, yksi täplä / kilpailija. Kohdistuksen aikana ei ole mahdollisuutta käydä tauluilla.

Aseet viedään kohdistuksen jälkeen asetelineeseen vapaasti valittavaan paikkaan.

 

Kilpailunumerot

Kilpailussa ei käytetä numeroita

 

Kartta, EMIT-kortti, rastimääritteet ja rastit

Kartta 1:5000 käyräväli 2,5 m

Kartta on muovisuojuksessa.

Tarkasta EMIT-kortin numero lähtölistasta. EMIT-kortin tarkistusliuskat ovat saatavissa lähdön läheisyydessä.

Rastimääritteet ovat kartoissa. Kilpailukeskuksessa on mallirasti ja 0-leimasin, jossa voi tarkistaa EMIT-kortin toimivuuden

 

Kilpailumatkat:

Matkoihin sisältyy pakollisia viitoituksia 300m

 

Sarja Matka (km)               Sarja Matka (km)

M21 3,1                              N21 2,2

M50 2,2                              N50 1,9

M18 2,2                              N18 1,9

M16 1,9                              N16 1,9

M14 1,7                              N14 1,7  

 

Lähtö

Lähtöpaikka sijaitsee ampumapaikan takana olevalla kukkulalla. Lähtö tapahtuu väliaikalähtönä lähtöluettelon mukaisesti.

Lähtöhetkellä kilpailija ottaa oman karttansa sarjatunnuksella varustetusta sangosta ja juoksee viitoitusta pitkin K-pisteelle 80m.

 

Ammunta

Kilpailija juoksee 1. suunnistusosuuden viimeiseltä rastilta viitoitusta pitkin asetelineelle, ottaa aseensa ja jatkaa ampumapaikalle asetelineet vastapäivään kiertäen, kantaen asetta piipusta, piipun osoittaessa ylöspäin. Aseen käsittelyn ammuntaa varten saa aloittaa vasta kun kilpailija on tullut ampumapaikalle, mistä hän aikoo ampua. Tällöin aseen piipun tulee osoittaa tauluille.

Ensimmäinen ammunta tapahtuu makuulta taulut 1-15 ja toinen ammunta on pystystä taulut 16 -24 (sarjat M/N14-16 makuu).

Sekä makuu- että pystyammunnassa kilpailijalla on käytössään viisi (5) patruunaa ja viisi (5) taulua. Kaikki viisi patruunaa pitää ampua.

Jokainen ohilaukaus aiheuttaa sakkokierroksen.

 

Ammunnan jälkeen kilpailija vie aseensa telineeseen , asetelineet vastapäivään kiertäen. Sen jälkeen hän juoksee mahdolliset sakkokierrokset. Puhtaan ammunnan tai sakkokierrosten jälkeen jatkaa viitoitusta pitkin suunnistuksen K-pisteelle ja toiselle suunnistuslenkille.

 

Toiminta toisessa ammunnassa(pystyammunta ja sarjoissa M/N14-16 makuuammunta) kuten ensimmäisessäkin ammunnassa, mutta puhtaan ammunnan tai sakkokierrosten jälkeen jatkaa viitoitusta maaliin, jossa suoritus päättyy maalileimaukseen.

 

HUOM!

Sarjoissa H/D 14 ammunnassa saa käyttää tukea apuna. Huoltaja voi tarvittaessa auttaa kilpailijaa aseen ja tuen kantamisessa ampumapaikalle ja takaisin telineeseen. 

 

Kilpailija saa noutaa aseensa suorituksensa jälkeen pois asetelineestä niin, että ei häiritse kanssakilpailijoita.

 

Sakkokierros

Sakkokierrokset kierretään välittömästi ammunnan jälkeen, kun ase on jätetty asetelineeseen. Sakkokierros alkaa asetelineiden päästä. Sarjassa M21 on pidempi sakkokierros ja muut sarjat kiertävät lyhyempää sakkorinkiä.

 

Maali

Maalissa kilpailija suorittaa maalileimauksen. Tämän jälkeen kilpailija jatkaa leimantarkastukseen.

 

Tulokset

Tulokset julkaistaan tulostaululla ja YKV:n kotisivuilla.