AM-viestin maasto kartoittajan silmin – ”Pohjanmaan parhaita maastoja”

DSC_0430.JPG

Suunnistuksen Etelä-Pohjanmaan AM-viesti kilpaillaan tulevana sunnuntaina Ylistaron Järvirannalla. Maasto tarjoaa pienipiirteisyyttä ja avokallioita AM-mitaleita metsästäville suunnistajille.

Järvirannan maasto ei ole ensimmäistä kertaa arvokisakäytössä, sillä YKV alueella on järjestetty aiempina vuosina muun muassa SM-pikamatka vuonna 2004 ja Etelä-Pohjanmaan maakuntaviesti vuonna 2010. Lähialueella on suunnistettu myös useita AM-tason suunnistuskilpailuja.

Karttaa on kuitenkin päivitelty sitten viimeisimpien kisojen. Tuoreen päivitystyön tehnyt Juha Nivukoski kertoo, alue on muuttunut vuosien aikana hiukan peitteisemmäksi.

– Kartan toisessa osassa oli tullut paikoin lisää kasvillisuutta, joita joutui päivittelemään. Lisäksi kartan toisella puoliskolla korjailin hiukan myös muutamia käyriä selkeämmäksi, Nivukoski kertoo päivitystalkoista.

– Maasto on kyllä todella hyvää arvokisamaastoa, Nivukoski lisää.

Alue on hyvin pienipiirteistä avokalliomaastoa, mutta lisääntynyt peitteisyys lisää kartoittajan mukaan edelleen alueen haastavuutta suunnistajille. Maastosta voikin sanoa, että se on hyvin tyypillistä pohjalaista maastoa, jossa suunnistamisen täytyy pysyä kasassa alusta loppuun, vaikka vauhtikin saattaa ajoittain nousta kovaksi.

– Järvirannan maastot ovat Pohjanmaan parhaita. Lisääntynyt peitteisyys lisää aluueen haastavuutta ja suunnistuksellisuutta. Ajoittain saa olla hyvinkin tarkkana, kartoittaja summaa.

Sunnuntaina juostavan AM-viestin varsinainen ilmoittautumisaika päättyy keskiviikkona 12.8 kello 24.00 ja jälki-ilmoittautuminen perjantaina 14.8 kello 24.00. Jouksujärjestykset on ilmoitettava lauantai 15.8 kello 18.00 mennessä.

Kilpailukutsun löydät tästä.

Teksti ja kuva: Mika Pukkinen

Jaa
Share
Bookmark the permalink.