AM-viesteistä kultaa, hopeaa ja pronssia Ylistaroon

H14_voittajat_AM-viesti_2014

Mitali käteen ja käsipäivää toimitsijalle – YKV:n H14-sarjan joukkue otti hienosti pronssia.

Etelä-Pohjanmaan AM-viesti suunnistettiin tällä kertaa Kauhavalla. YKV lähti viestiin kuuden joukkueen voimin, joista kolme onnistui nappaamaan mitalin kotiinviemiseksi.

Am-viesteistä tuli menestystä kolmen mitalin verran. Ainoastaan kahden joukkueen D110-sarjassa YKV nappasi kultaa yli tunnin erolla toiseksi tulleeseen Vaasan Suunnistajiin. Kultajoukkueessa suunnistivat Mervi Nivukoski, Veera Puro-Aho ja Eija Keski-Säntti.

Miesten pääsarjaan saatiin jalkeille lopulta ainoastaan yksi joukkue. Ykkösjoukkueessa suunnistanut trio Arto Fränti, Jaakko Istolahti ja Tuomo Istolahti nappasi lopulta hopeamitalit mukaansa viestistä.

Avausosuuden juossut Arto toi joukkueen vaihtoon kolmantena, vajaan kolme minuuttia jääneenä ensimmäisenä vaihtoon tulleesta Lapuan Virkiän kolmosjoukkueesta. Toisella osuudella Jaakko onnistui loistavasti ja toi YKV:n vaihtoon ensimmäisenä. Joukkueen ankkuroinut Tuomo pääsi vajaan kahden minuutin kaulalla juoksemaan viimeistä osuutta, mutta Virkiän viimeisen osuuden juossut Samu Heiska oli kuitenkin lähes 10 minuuttia Tuomoa nopeampi ja näin ollen lapualaiset veivät kultaiset mitalit.

H14-sarjassa tuli myös mitali. Johannes Vuorelan, Miki Rajamäen ja Niko-Petteri Pukkisen voimin matkassa ollut joukkue sijoittui sarjassaan kolmanneksi ja toi mukaan pronssimitalit.

Johannes toi 14-vuotiaat ensimmäisenä vaihtoon avausosuudelta. Lapuan kova joukkue ehti Mikiltä ja kaikilta muilta joukkueilta pakoon toisella osuudella, mutta YKV tuli toiseen vaihtoon kolmantena, ja samalla sijalla se pysyi myös loppuun saakka. Niko-Petteri oli lähellä nostaa joukkueen vielä hopealle ja lopulliseksi eroksi toiseksi tulleeseen Vaasan Suunnistajiin jäi vain 10 sekuntia.

Muitakin hyviä sijoituksia irtosi viestistä. Naisten pääsarjassa YKV suunnisti neljnneksi. D14-sarjan joukkue sijoittui sarjassaan viidenneksi ja H12-sarjan joukkue kuudenneksi.