YKV:N KESKIMATKAN PÄÄSARJAVOITTOIHIN SAARI JA ANTTONEN – KUVAKOOSTE KILPAILUSTA

1._Pääkuva,_Tuomo

YKV:stä Kangasala SK:n riveihin keväällä vaihtanut Tuomo Istolahti sijoittui miesten pääsarjassa neljänneksi. KUVA: Mika Pukkinen

Perinteiset YKV:n kansalliset kilpailtiin tänä vuonna Ylistaron Untamalassa noin 400 suunnistajan voimin. Pääsarjojen voittoihin suunnistivat Toni Saari ja Sari Anttonen.

Maasto tarjosi lähinnä avokalliomaastoa, vaikka joitain hankalakulkuisempiakin osuuksia reittien varsilta löytyi. Sää sen sijaan tarjosi vaihtelevuutensa: välillä satoi, välillä paistoi, välillä oli pilvistä.

Kahden mäkialueen hallitsemalla kilpailukartan alueella ei oltu aiemmin kilpailtu, eikä suunnistettu, joten sunnuntaipäivän kilpailu antoi mahdollisuuden tutustua täysin uudenlaiseen alueeseen. Lähellä tätäkin aluetta oli kuitenkin aiemmin käyty, sillä vuoden 1994 FIN5 Rastiviikko pyörähti lähellä.

Miesten pääsarjassa Vaajakosken Terän Saaret Toni ja Petri ottivat kaksoisvoiton. Nuorempi Saari, Toni, voitti isäänsä Petriä reilulla minuutilla, taittaen 5,6 kilometrin matkan aikaan 32.10. Kolmanneksi miehissä suunnisti IF Femmanin Otto Sund, joka jäi Petristä reilut puoli minuuttia. Parhaimmillaan kilpailun alkupäässä kolmantena käynyt entinen YKV:läinen, Tuomo Istolahti, sijoittui kotikentällään neljänneksi.

Naisten pääsarjassa kärkikolmikko erottui selkeästi muista. Nopeimman ajan kellotti Sari Anttonen, joka taittoi 4,3 kilometrin radan aikaan 30.39. MS Parman Tiia Miettinen jäi Anttoselle reilun minuutin, eikä hiukan heikosti kisan avannut Vaasan Suunnistajien Anu Tuomistokaan pystynyt ajalla 33.38 haastamaan Anttosta. Neljänneksi sijoittunut VaaSu:n Satu Tuomisto jäi kolmannesta sijasta jo yli neljä minuuttia.

YKV:n nuoret kotikisoissa

Kotikisoissa suunnisti myös järjestäjäseuran nuorta kaartia. Palkintopallilta paikan nappasi H10RR-sarjassa Atte Rajamäki, joka saalisti kolmannen paikan. Samassa sarjassa suunnistivat myös Topi Nivukoski ja Juho Karhunen, joista kumpikin mahtui kymmenen parhaan joukkoon.

H16-sarjassa YKV:läisiä oli viisi. Heistä Teemu Kaksonen pääsi lähimmäs kolmea ensimmäistä sijaa, mutta puoli minuuttia erotti Teemua ja neljänneksi sijoittunutta Kokkolan Suunnistajien Väinö Venetjokea. Samassa sarjassa suunnistivat ylistarolaisista myös Severi Hölsö, Niko-Petteri Pukkinen, Miki Rajamäki ja Johannes Vuorela.

D13-sarjassa YKV:läisistä paras oli Henriikka Hölsö, joka nappasi neljännen sijan. Samassa sarjassa kilpailivat myös Noora ja Roosa Pohtola. D14-sarjassa järjestäjäseuraa edustivat Aliina Vuorela ja Terhi Kaksonen. Myös D10-rastireitillä nähtiin vihreitä järjestäjäseuran värejä, joita kantoi Sara Pohtola.

Tarkemmat tulokset löydät tämän linkin takaa.

Tämän linkin taakaa löydät laajemmin käsittelemättömiä kuvia kilpailuista, joita voit ladata yksityiskäyttöön. Ilmoitathan kuitenkin sähköpostitse osoitteeseen mika.pukkinen@hotmail.com, mikäli otat kuvia käyttöösi.

Teksti ja kuvat: Mika Pukkinen